@Work

Reset dagen

Ervaringsgerichte verdiepingsdagen op een externe locatie

Investeer in het welzijn van medewerkers

Zoek je een invulling voor een ervaringsgerichte dag of dagdeel voor jouw team? Reset dagen zijn niet alleen inspirerend, voedend en leerzaam, maar ook een investering in het welzijn van medewerkers. 

Tijdens deze trainingen op een fijne buitenlocatie, staat één van de volgende actuele thema’s centraal: Veerkracht, Stress regulatie, Zingeving, Energiemanagement, Ontspanning & Balans, Focus & Aandacht en Mindset.

Wanneer een reset dag?

 • Een logisch moment voor een reset dag is bijvoorbeeld na een periode van hard werken, overconcentratie, focus en afronding. 
 • Als onderdeel van een groter leiderschap programma 
 • Als invulling van een teamdag
 • Periodiek in het kader van veerkracht & vitaliteit

In deze tijd zijn gezondheidsrisico’s en uitval vaak te wijden aan chronische stress, een verstoorde werk/privé balans en te weinig bezieling, reflectie en herstel. Reset dagen zijn ontwikkeld om als organisatie laagdrempelig (bijvoorbeeld periodiek) te investeren in zelfzorg en welzijn van medewerkers.

Bouwstenen

 • Lichaamsgerichte oefeningen
 • Aandachtstraining
 • Ademhalingsoefeningen
 • IJsbad
 • Reflecteren en delen
 • Relevante theorie m.b.t. thema
 • Inspiratie
 • Stilte tijd
 • Natuur en buiten zijn
 • Dynamische werkvormen
 • Met praktische tools de deur uit

 

Reset dagen worden ingericht o.b.v. één van de volgende thema’s

Ontspanning

Van in je hoofd naar in je lijf

Er wordt wel eens gezegd ‘mijn lichaam werkt niet mee’ en dat is interessant aangezien in veel gevallen ons lichaam aangeeft wat wel en wat niet voor ons klopt, het liegt nooit! De vraag is; ‘hoe hard moet het lichaam aan de bel trekken, voordat signalen worden opvangen?’. Je leert meer over het belang van luisteren naar je lichaam en hoe je emoties kunt gaan leren herkennen als signalen om bij te kunnen sturen.

Energiemanagement

Van tijd- naar energiemanament

Van controle over de buitenwereld naar regie en leiding over je binnenwereld is de verschuiving die nodig is om energie structureel beter te kunnen managen. Je leert wat er belangrijk is voor een stevig energiek fundament. En hoe je met kleine en concrete aanpassingen kan zorgdragen voor jouw dagelijks welzijn, juist in tijden van drukte en uitdagingen.

Stressregulatie

Druk zijn versus druk voelen

Stress is niet per definitie verkeerd. Zeker niet zelfs. Het maakt dat we scherp kunnen zijn en dat beetje extra kunnen geven. Wel essentieel is de balans tussen stress en herstel, tussen spanning en ontspanning. Je leert (dis)balans tussen spanning en ontspanning herkennen, net als je stressbronnen en -signalen en wat dit zegt over jouw behoeftes. Dit maakt dat je, indien nodig, vroegtijdig kan bijsturen.

Focus

Zijn waar je bent

Een uitdaging in een tijd van overvloed, prikkels en mogelijkheden. Onze aandacht dwaalt vaak af. To do’s, overwegingen, indrukken, keuzes… Terwijl we alle impulsen en verwachtingen zo goed mogelijk managen worden we snel afgeleid door ‘toen’ en ‘straks’ en laten ons ook snel afleiden. Je leert niet alleen het belang van aandacht trainen maar ook hoe je dit eenvoudig en simpel meer kunt integreren in ‘de waan van de dag’.

Zingeving

Van óver-vol naar betekenis-vol

Wat je veerkrachtig maakt is o.a door te weten wat jouw leven en werk zinvol maakt. Zoek dat niet te groot en te ingewikkeld want wat betekenisvol werken vaak nog het meest in de weg staat is het irreële idee erover; torenhoge verwachtingen van hoe dat plaatje eruit ziet  en hoe je je dan zou moeten voelen.  Wat je écht wilt, verschilt nog al eens van wat je dénkt te willen en nodig te hebben.

Mindset

De kracht van gedachten

Leren meer waar te nemen, de realiteit te zien en er niets ‘op te plakken’ in de vorm van een oordeel, aanname en/of interpretatie, maakt dat we helderder gaan zien. Hierdoor kunnen oude overtuigingen en patronen die niet meer dienend zijn doorbroken worden. Anders doen begint namelijk bij anders denken.

 Interesse in onze trajecten?